Hoe last minute is lastminute?

Je kent ze wel, die verhalen van mensen dat ze heel last minute voor 10 euro een vlucht hebben geboekt. En dat je vervolgens zelf ook een last minute probeert te boeken maar je niet die aantrekkelijke 10 euro aanbiedingen vindt. Dus hoe zit het nou echt met die last minutes? Wat is een last minute? De term lastminute vakantie of last minute vliegticket wordt veelal gebruikt door reisorganisaties. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat er op het laatste moment (voordat de vlucht vertrekt) nog plekken beschikbaar zijn. Op die manier kan de airliner deze plekken de laatste minuut (engels: last minute) nog verkopen. Dit in plaats van dat het vliegtuig vertrekt met enkele legen plekken. Dit komt zowel voor bij vakanties (arrangementen en pakketreizen) als bij vliegtickets. In werkelijkheid is een last minute vliegticket of een last vakantie nooit echt de laatste minuut voor vertrek. Er zijn uiteraard wel verhalen bekend van reizigers die zonder plan naar de balie gaan van een airliner en daar 10 minuten voor boarding nog een ticket op de kop weten te tikken. Maar dat zijn uitzonderingen. In de praktijk betekend een last minute vakantie een vakantie die in de week(en) voorafgaand aan vertrek geboekt wordt. Denk hierbij dan aan een zonvakantie of een vliegreis voor een citytrip vakantie" href="https://vindvakanties.nl/tags/citytrips/">citytrip.

Maar wanneer kan je nou het beste zo een last minute boeken?

Last minute aanbiedingen zijn intussen verworden tot bekende reguliere aanbieden en vormen een synoniem voor een voordelige vakantieaanbieding. Wanneer dus op vakantie wilt zoek dan altijd eerste even tussen de last minutes. Het kan zijn dat je dan binnen 2 weken vertrekt, maar soms worden er ook vakanties aangeboden die binnen 4 weken vertrekken.

Met andere woorden, check altijd even last minutes voordat je een vakantie gaat boeken. Zo zorg je dat je altijd voor de beste prijs een last minute vakantie of last minute vliegreis boekt.


Gerelateerde artikelen