Tips voor een leuke voorjaarsvakantie in Porto, Portugal

Porto is een van de populairste en bekendste stadjes in Portugal waar elk jaar weer veel vakantiegangers en reizigers op afkomen. Het is een prachtige stad vol met bezienswaardigheden en leuke plekjes. Er zijn veel leuke musea, winkel, prachtige kerken, gezellige terrassen en nog veel meer. Daarnaast is het ook een vrij goedkope stad. Voor eten en drinken betaal je niet veel. Daarom is Porto zeker een goede optie voor de voorjaarsvakantie, want dan is het daar een stuk warmer dan in ons landje. Lees hieronder onze tips voor de leukste activiteiten in Porto.

Het oude stadscentrum bezoeken

Het oude stadscentrum, Ribeira, moet je echt bezoeken als je in Porto bent. Hier kun je doorheen wandelen en de steile straatjes trotseren voor de mooiste foto’s. Hier kom je namelijk veel kleurrijke huisjes en schattige steegjes tegen. Eindig bij het Praça da Ribeira voor een lekker bakje koffie of een stevige lunch. Als je door het oude stadscentrum wandelt, zul je trouwens ook veel mooie en historische gebouwen zien. Ideaal dus als het die dag lekker zonnig is en je veel wilt zien.

Met de tram

Als je in Porto bent, dan moet je sowieso een keer met de tram gaan reizen. De kleine, bruine trammetjes zijn een symbool voor de stad en het land. De tram neemt je mee door de stad en langs de rivieroever, leuke huisjes en pleintjes en zelfs langs het strand. Als je dus veel van de stad wilt zien, doe dat dan zeker in een van deze leuke trammetjes. Natuurlijk kun je dezelfde route ook gaan wandelen, maar het is zeker een aanrader om de tram te nemen.

Igreja do Carmo

Mooie kerken bezoeken hoort erbij tijdens vakantie en ook in Porto kan je dit doen. De Igreja do Carmo is een prachtige kerk om te zien, meteen aan de buitenkant ook al. Aan de buitenkant zie je aan alle kanten blauwe schilderingen, ook wel azulejos genaamd. Hier kunnen mooie foto’s worden gemaakt en natuurlijk kun je ook even binnen een kijkje gaan nemen voor mooie beelden en kunstwerken.

Torre dos Clérigos

Als je houdt van een mooi uitzicht, dan is deze activiteit iets voor jou. De Torre dos Clérigos is een toren die beklimt kan worden en eenmaal bovenaan kun je genieten van een mooie uitzicht over de stad. Tussendoor kom je ook nog een leuke expositie tegen tijdens de meeste maanden van het jaar. Entree kost maar een paar euro en dat is het zeker waard, want dan kun je genieten van het prachtige uitzicht en de aangrenzende kerk bezoeken.

Palacio da Bolsa

Dit is een tip voor als het misschien wat minder weer is buiten. Het Palacio da Bolsa is dan namelijk erg leuk om te bezoeken. In dit beurspaleis kijk je je ogen uit. Je kunt allerlei bouwwerken en kunstwerken zien die gemaakt zijn door verschillende kunstenaars en architecten, zoals de beroemde Arab Room. Ook zijn er duizenden prachtige details en ben je niet snel uitgekeken in dit paleis.


Gerelateerde artikelen